Atelier Springael

10 stappen voor je een glasraam tussen dubbel glas plaatst 

Glasramen tussen dubbel glas plaatsen kan zowel voor oude als nieuwe glasramen. Let wel bestaande glasramen moeten eerst volledig gerestaureerd worden. De investering is iets hoger, maar het bied een aantal voordelen. 


De restauratie stappen


  1. Het glasraam wordt uit het kozijn gehaald. Indien het glasraam in het verleden met stopverf (mastiek) werd geplaatst, moet die met de nodige zorg losgekapt worden. Zonder het glasraam te beschadigen. 

  2. De opening wordt gedicht. Dit kan met hout, glas, ... zijn. Te bespreken met de klant
  3. Het glasraam wordt meegenomen naar het atelier waar het gerestuareerd zal worden
  4. In het atelier wordt het glasraam zorgvuldig uit elkaar gehaald. Alle glasstukken worden uit het loodnet gehaald en op een patroon geplaatst.
  5. Daarna worden alle glasstukken schoongemaakt. Glasbreuken worden vervangen of verlijmd afhankelijke van de breuk. Bij het vervangen van glasbreuken gaan we op zoek naar dezelfde kleur en structuur. Indien hetzelfde glas niet meer voorradig is zullen we glas gebruiken dat de kleur en structuur het origingeel zo dicht mogelijk benaderen.
  6. Op basis van het patroon wordt het glas opnieuw in nieuw lood gezet. Op vraag van de klant kan het lood behandeld worden zodat het zijn oude patine terug krijgt

  7. Rond het glasraam wordt een profiel gaplaatst 
  8. Er wordt langs beide zijden een glasplaat geplaatst
  9. De 4 zijden worden volledig luchtdicht gamaakt. Zodat er geen vocht tussen het dubbel glas komt. 
  10. Nu kan het geïsoleerde glas opnieuw in het frame (kozijn) geplaatst worden. 

  Vragen om u glasraam tussen dubbel glas te plaatsen