Atelier Springael

Glasramen - "Het atelier"

- Kwaliteit en  vakmanschap staat centraal - 

Respect voor het verleden, oog voor de toekomst


Atelier Springael werd opgericht door Bert Springael en is gelegen in Huizingen. Ik volgde beeldende kunsten en grafische vormgeving in Sint-Lucas. Door een opdracht “maak een glasraam met verschillende materialen” werd ik al snel gefascineerd door het magisch, betoverend effect van een glasraam in de ruimte. 


Na mijn opleiding ging ik gedurende 7 jaar “glas in lood” volgen aan de kunstacademie te Anderlecht. In 2005 vroeg  “Maurice Nevens” om samen te werken. Maurice Nevens heeft glasramen over de hele wereld staan (Australië, Rome, New York …).


Ons atelier is een creatieve plaats waar de passie voor de eeuwenoude ambacht groot is. . Onze glasramen zijn in verschillende ruimten te zien, van openbare en commerciële projecten tot privé woningen en kerken in binnen en buitenland.


Het zou spijtig zijn mocht deze ambacht verloren gaan. Daarom organiseren we glas in lood workshops om zoveel mogelijk mensen te laten kennis maken met de prachtige ambacht glas in lood.


We hebben meer dan 50 jaar ervaring en behoren tot één van de meest vernieuwende glas in lood ateliers van België. Onze ervaring stellen we graag ter beschikking voor zowel kleine als grote projecten. Van grote kerkramen tot kleine glasbreuken.

Bijzondere mensen verdienen een uniek cadeau

Cadeaubon "kennismakings-workshop glas in lood" 

Elke dag opnieuw mogen we werken voor onze klanten in binnen en buitenland. Een mooie erkenning van de kwaliteit, het vakmanschap en het design van onze glasramen. Met een glasraam vervaardigd in ons atelier haal je een stukje magie, luxe en vakmanschap in huis.

De schoonheid van glasramen

Door onze glasramen veranderd een kamer in een buitengewone ruimte. Ze maken van je dag een speciale dag. Onze glasramen zijn voor mensen die van schoonheid en magie houden. Voor hen brengen we de authentieke en magische sfeer in de kamer. En maken we van je huis een thuis

Glasramen op maat

Met de juiste kleuren en ontwerp brengen de zonnestralen de magische sfeer binnen in je interieur. In ons atelier kan je terecht voor unieke glasraam met een eigen verhaal. Op die manier heb je een persoonlijke impact op je leefruimte.

Kwaliteit en vakmanschap

Neem een kijkje in onze projecten 

Hedendaagse, historische en moderne glasramen