Glas in lood heeft zeker zijn plaats in de huidige interieurs.

best free website maker

Ons verhaal start op de schoolbanken

Mobirise

Hoe
Als 14 -jarige kwam ik in aanraking met glas in lood op de schoolbanken van het Sint-Lucas instituut te Brussel, waar ik de opleiding “beeldende kunsten” volgde. Eén van onze opdrachten was om een glas in lood raam te maken met verschillende materialen, uitgezonderd glas. Na grondige research van glasramen was ik onder de indruk van het betoverende, magische effect ervan. Het heeft mij nooit meer los gelaten . Nog steeds ben ik er door gefascineerd .

Opleidingen
Ik wou de opleiding glas in lood volgen om aan te tonen dat de mogelijkheden van glas in lood verder reiken dan de kerksfeer. Jammer genoeg bestond er in het secundair en hoger onderwijs in België geen toegepaste opleiding .

Ik besloot om beeldende kunsten, grafisch en reclame vormgeving aan het Sint Lucas Instituut te volgen. Die opleidingen hebben mij veel inzichten gegeven i.v.m. kleuren en vormen. Daarna ben ik begonnen aan mijn 7-jarige opleiding in het kunstonderwijs aan de kunstacademie te Anderlecht. 

Mobirise
Mobirise

Mijn eerste tentoonstelling
Na mijn opleiding heb ik mij aangesloten bij de plaatselijke kunstkring. Mijn eerste tentoonstelling vond plaatst in de plaatselijke parochiezaal. Het was een regenachtige dag en rond de middag stapte er een oudere man de ruimte binnen. Hij bekeek aandachtig de glasramen en vroeg wie de kunstenaar was . We praatten over "glas in lood", mijn opleidingen, de toekomst ... . Na het gesprek vroeg hij me om eens langs te komen in zijn atelier.

De ontmoeting
Een week later had ik met hem afgesproken. Ik was onder de indruk van het “glas in beton” en de “standbeelden" in zijn tuin. Hij stelde zich uitgebreid voor als Maurice Nevens, glazenier .

Uit ons gesprek bleek dat zijn glasramen heeft staan over de hele wereld: Australie, Rome, New York …. en dat hij jaren docent was aan het Sint-Lucas instituut. Omdat hij al op leeftijd was, vroeg hij mij om in de toekomst samen te werken en zijn atelier over te nemen.

Samen begonnen we aan een nieuw verhaal en verwezenlijkten we grote- en kleine projecten in binnen- en buitenland.

Mobirise
Mobirise

Het atelier
In ons atelier staan restauratie, creatie en innovatie centraal. We restaureren en creëren traditionele glasramen met de nodige zorg en vakmanschap in ons atelier. Van ons klanten krijgen we het vertrouwen om de grenzen van glas in lood te gaan opzoeken en moderne glasramen te creëren. Innovatie is de ruggengraat van ons atelier. Glasramen tussen dubbelglas plaatsen doen we reeds meer dan 10 jaar.